Afiliacions

En defensa dels bous al carrer

Octubre 2014. Manuel Izquierdo.

La Setmana Taurina de Llíria, que enguany se celebra del 3 al 12 d'octubre, s'ha convertit en una cita ineludible per a molts veïns de la localitat i de la província de València. Cada any més de 3.500 persones participen en esta setmana dedicada al bou, com a colofó de les festes celebrades en honor a Sant Miquel.

Actualment, la nostra ciutat compta amb 12 penyes, una d'elles formada íntegrament per dones. Estes penyes, junt amb l'Ajuntament de Llíria, organitzen una intensa programació amb els millors bous salvatges, entrades de cavalls i animació de cadafals. L'equip de Govern actual té una especial sensibilitat en la defensa dels festejos taurins tradicionals com és el de 'Bous al carrer'. 

El seu arrelament, orígens històrics i difusió fan d'esta festa una de les més representatives en la Comunitat Valenciana. Davant dels atacs de diferents grups polítics que demostren la seua falta compromís, des del Govern municipal volem posar en valor nostres tradicions, la nostra cultura, les nostres festes i els símbols d'identitat de la Comunitat Valenciana reconegudes en l'Estatut d'Autonomia.
A més, cal destacar, tal com va assenyalar el conseller de Governació Luis Santamaría recentment, este és un sector que en les seues dos modalitats, bou de toreig i bous al carrer, genera en la Comunitat Valenciana un impacte econòmic que aconseguix els 184 milions d'euros anuals i que en el cas concret de 'Bous al carrer' genera 6.000 ocupacions directes en el sector hostaler. Unes xifres res menyspreables en una època en què l'ocupació és vital per a les famílies valencianes.
La important afició a esta tradició a Llíria ha fet que el nostre municipi viva intensament esta festa. Per això, invite tots els amants dels 'Bous al carrer' a participar en la XII edició de la Setmana Taurina i disfrutar, des de la responsabilitat, d'esta apassionant tradició, identitat del poble valencià.

 

Imprimeix Correu-e

 

©PP Llíria

Calle Mayor, 12

LlírIa 46160

Telef: +34 962792269

info@pplliria.es

RSS Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, 	de las Directrices de Accesibilidad para el 	Contenido Web 1.0 del W3C-WAI