El PP denúncia davant del TSJCV el procés de contractació de les obres del centre de recepció de menors de Llíria aprovat pel Govern de Civera

denuncia pp resolucion obras centro menoresLa portaveu popular lamenta que “l'alcalde Manolo Civera s'ha encabotat a instal·lar a Llíria el centre de recepció de menors de tota la província de València, a pesar de les advertències del PP sobre el procés de dubtosa legalitat que està duent a terme”. Destaca que “els populars esperem que la justícia ens de la raó, tal com ja ha fet l'interventor municipal en el seu últim informe”.

(21-01-2019). La portaveu del Grup Municipal del Partit Popular i membre de la gestora del PP de la província de València, Reme Mazzolari, ha anunciat hui que el Grup Municipal del Partit Popular de Llíria ha presentat davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) una demanda de recurs contenciós administratiu contra la resolució aprovada pel Govern de Manolo Civera per a contractar les obres del centre de recepció de menors de Llíria.

Mazzolari ha lamentat que “l'alcalde Manolo Civera s'ha encabotat a instal·lar a Llíria el centre de recepció de menors de tota la província de València, a pesar de les advertències del PP sobre el procés de dubtosa legalitat que està duent a terme” i ha destacat que “des del PP defenem el nostre municipi no és el lloc idoni per a instal·lar esta infraestructura, donada la carència de molts servicis supramunicipals que este tipus de centre requerix per a garantir una atenció de qualitat als menors usuaris d'este recurs”.

La portaveu popular ha indicat que “és insòlit que davant de les dificultades reals que planteja la rehabilitació de l'edifici d'El Prat en què es pretén instal·lar el centre de recepció de menors, donat el seu mal estat estructural i la insuficiència econòmica de la subvenció per a abordar les obres, l'alcalde i el seu equip de Govern no paralitzen el procés de contractació i han continuat donant passos per a adjudicar l'execució del projecte”.

“Davant d'això, el Partit Popular de Llíria ens hem vist obligats a denunciar la situació, primer en els plens de l'Ajuntament i en diverses assemblees veïnals, més tard presentant un recurs de reposició davant dels servicis jurídics municipals que es va desestimar sense arguments i finalment, no ens ha quedat una altra opció que la de recórrer davant de la justicia”, ha assegurat la dirigent popular.

Presumptes irregularitats en el procés

De la mateixa manera, Mazzolari ha assegurat que “hem interposat una demanda judicial demanant la suspensió cautelar de l'adjudicació de l'obra, en la qual s'argumenten les presumptes irregularitats, que al nostre entendre, s'han donat en tot este procés”. La primera d'elles, no cap l'atribució a un ajuntament d'una competència pròpia de la Diputació, perquè això no està permés en la nostra legislació.

La segona, no hi ha crèdit suficient, el projecte tècnic d'execució, ja que establix un pressupost total d'obres de 1.755.517,15€ i conforme el conveni firmat entre la Diputació de València i l'Ajuntament de Llíria, la subvenció per a finançar les obres de ‘Construcció d'un centre de recepció de menors’ té un import màxim de 910.478,50€.

La tercera, el conveni subscrit en 2017 per a la construcció d'un centre de recepció de menors no permet el fraccionament per lots de l'obra a executar. La quarta, s'està fora de tot termini establit en el conveni, atés que la ‘Justificació final d'obres’ havia d'estar amb data 31/12/2018, per la qual cosa l'adjudicació d'eixa obra, en estos moments, seria nul·la, llevat que ho pague l'Ajuntament de Llíria amb recursos propis.

I finalment, tal com explica Mazzolari, “no podem pagar els veïns i veïnes de Llíria alló no previst en el pressupost municipal aprovat pel ple i més encara de l'import que s'està parlant, tractant-se a més d'una obligació de la conselleria de Polítiques Inclusives i Igualtat, que dirigix Mónica Oltra”.

Informe de l'interventor

Mazzolari ha destacat que “els populars esperem que la justícia ens done la raó, tal com ja ha fet l'interventor municipal en el seu últim informe en què sol·licita a l'equip de Govern de Civera que anul·le l'adjudicació de les obres del centre de recepció de menors després de detectar la inexistència de crèdit”.

“Creiem que este projecte haguera d'haver sigut objecte de consulta ciutadana, ja que cap partit polític que va concórrer a les eleccions en 2015 ho portava en el seu programa electoral”, ha recordat Mazzolari, qui ha assenyalat que “és inadmissible que en un estat democràtic de dret, l'alcalde socialista ignore les demandes dels ciutadans, a pesar que es van presentar més de 3.800 firmes que demanaven una consulta popular, i impose este centre junt amb la vicepresidenta Mónica Oltra”.

Imprimeix Correu-e

 

©PP Llíria

Calle Mayor, 12

LlírIa 46160

Telef: +34 962792269

info@pplliria.es

RSS Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, 	de las Directrices de Accesibilidad para el 	Contenido Web 1.0 del W3C-WAI