Mazzolari: “El Govern socialista ens nega el dret constitucional a la participació dels assumptes públics al suspendre el ple ordinari”

fachada aytoLa portaveu popular critica que “els socialistes no respecten les regles del joc i es dediquen a modificar-les segons els interessa, ja que fent cas omís a l'edicte, primer convoquen el ple ordinari de març a una hora diferent de l'acordada i després suspenen el mateix”. Critica que “la falta de previsió i organització dins del Govern socialista està posant obstacles en el bon funcionament de l'Ajuntament”.

(15-3-2017). La portaveu del Grup Municipal del Partit Popular en l'Ajuntament de Llíria, Reme Mazzolari, ha denunciat hui que “el Govern socialista ens nega el dret constitucional a la participació dels assumptes públics al suspendre sense justificació i botant-se les formes legals oportunes el ple ordinari”.

Mazzolari s'ha manifestat en estos termes en relació a la suspensió del ple ordinari que hauria d'haver-se celebrat esta vesprada a les 19.00 hores, tal com marca l'edicte de l'Ajuntament de Llíria sobre la periodicitat de les sessions plenàries per a l'any 2017, aprovat per unanimitat el 22 de desembre de 2016.

En este sentit, la portaveu popular ha explicat que “els socialistes no respecten les regles del joc i es dediquen a modificar-les segons els interessa, ja que fent cas omís a l'edicte, primer convoquen el ple ordinari de març a una hora diferent de l'acordada i després suspenen el mateix recolzant-se en una impossibilitat sobrevinguda d'assistència al ple per part del Secretari General de l'Ajuntament per obligacions familiars ineludibles, fet que posa contra les cordes el dret a la participació dels edils en els assumptes municipals”.

En al·lusió a la modificació de l'hora del ple, Mazzolari ha criticat que “la falta de previsió i organització dins del Govern socialista està posant obstacles en el bon funcionament de l'Ajuntament, ja que el fet de que l'alcalde Manolo Civera no haguera realitzat amb antelació un decret d'alcaldia per a delegar les seues funcions en el plenari en la seua absència i bloquejar així la participació dels regidors demostra la improvisació constant de l'actual Govern socialista”.

Respecte a la no assistència del Secretari General en el ple de hui, Mazzolari ha explicat que “tal com marca l'article 92 de la Llei de Bases de Règim Local, pot ser substituït en les seues funcions per un altre habilitat nacional, per tant, en la relació de llocs de treball corresponent a la plantilla del personal de l'Ajuntament de Llíria, pot ser la Vicesecretària i l'Interventor, del que no s'indica ni justifica impossibilitat manifesta de no poder assistir a la sessió plenària convocada per a hui”.

La portaveu popular ha lamentat “la situació d'indefensió en què ens trobem els regidors, que ens han obligat a anar als tribunals en dos ocasions perquè el Govern socialista ens nega l'accés a la documentació municipal i, ara, ens neguen el dret constitucional de participació en els assumptes públics com és la celebració d'un ple ordinari la data de de la qual celebració d'un ple ordinari la data de celebració i hora del qual la determina el ple i no l'alcalde i no pot estar subjecta a les obligacions familiars del Secretari General”.

Imprimeix Correu-e

 

©PP Llíria

Calle Mayor, 12

LlírIa 46160

Telef: +34 962792269

info@pplliria.es

RSS Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, 	de las Directrices de Accesibilidad para el 	Contenido Web 1.0 del W3C-WAI