Afiliacions

Mazzolari critica que el Govern de Civera licite “a dit” el projecte del centre de recepció de menors i ho faça “d'amagat” per a evitar donar explicacions

La portaveu popular assegura que “la licitació del projecte s'ha fet a dit, sense haver-se publicat prèviament mentres que sí s'ha fet amb altres projectes municipals”. Exigix a Civera que “escolte els veïns i veïnes de Llíria i convoque la consulta ciutadana que demanen perquè, en cas contrari, haurà perdut la poca credibilitat que li queda”.

(16-9-2018). La portaveu del Grup Municipal del Partit Popular en l'Ajuntament de Llíria, Reme Mazzolari, ha criticat hui que el Govern de Manolo Civera licite “a dit”, durant el mes d'agost, el centre de recepció de menors i ho faça “d’amagat” per a “evitar donar explicacions de per què encara no ha convocat la consulta ciutadana que sol·liciten més de 3.800 veïns i veïnes de Llíria”.

Continuar llegint

Imprimeix Correu-e

El PP critica que l'acord firmat entre Oltra i Civera per al centre de dia és una “cortina de fum” i afirma que “el vertader compromís és començar a construir el projecte inicial en Villa Ángeles”

fachada aytoLa portaveu popular recorda que “amb el Govern del PP, en 2006 es va firmar un conveni amb la conselleria de Benestar Social en què se cedien els terrenys de Villa Ángeles per a la construcció de la infraestructura, conveni aprovat per la totalitat dels grups”. Afirma que “Oltra i Civera han protagonitzat hui la foto de la vergonya” perquè “els dirigents del PSOE i Compromís han votat en contra de totes les mocions del PP en l'Ajuntament de Llíria i en la Diputació de València així com iniciatives parlamentàries perquè la residència i el centre de dia per a persones amb discapacitat a Llíria siga una realitat”.

(28-8-2018). La portaveu del Grup Municipal del Partit Popular en l'Ajuntament de Llíria, Reme Mazzolari, ha lamentat hui que l'acord firmat entre la vicepresidenta del Consell Mónica Oltra i l'alcalde de Llíria Manolo Civera per a la construcció del centre de dia per a persones amb discapacitat, en el complex d'El Prat, és una “cortina de fum per a tapar la instal·lació del centre de recepció de menors provincial”.

Continuar llegint

Imprimeix Correu-e

El PP rebutja la “conveniència i idoneïtat” d'instal·lar el centre de recepció de menors provincial a Llíria perquè “no es garantix la qualitat del servici públic”

Reme Mazzolari pleno extraordinario centro de recepcionLa portaveu popular critica que “la vicepresidenta Mónica Oltra haja pres una decisió precipitada que no està recolzada per cap informe tècnic que atenga a l'interés superior del menor”. Defén que “la ubicació no és adequada perquè està en els afores, apartat del nucli urbà, facilitant l'aïllament, tot al contrari del que es pretén amb l'internament d'un menor desfavorit en un centre que és la sociabilització". Assenyala que “després que l'Ajuntament de Llíria gastara 17.000 euros en fer proves i reconeixements tècnics se sap, entre altres coses, que el formigó de recobriment del forjat està totalment carbonatat, l'origen de la matèria cementen-te és aluminós i els forjats no complixen davall les solicitaciones requerides per a l'ús que va a destinar-se en l'edifici”. Recorda que “este tipus de centres té necessitats molt diverses de caràcter supramunicipal que Llíria no té, com a Policia Nacional, Fiscalia, Jutjat penal, no té un servici d'ambulatori amb totes les especialitats, ni tan sols l'Hospital, entre altres”

(11-7-2018). El Grup Municipal del Partit Popular en l'Ajuntament de Llíria ha rebutjat, en el ple extraordinari celebrat hui, la “conveniència i idoneïtat” d'instal·lar en el centre de recepció de menors de la província de València a Llíria. Així mateix, ha explicat que “la instal·lació d'este recurs social a Llíria no és òptim per a cap de les parts, perquè als menors no se'ls garantix la qualitat del servici públic que han de rebre i açò repercutix negativament en el municipi”.

La portaveu popular Reme Mazzolari ha defés que “els populars estem treballant prioritàriament per projectes del municipi i en matèria social, la prioritat és clara, la construcció de la residència i centre de dia per a persones amb discapacitat”. Així, l'edila popular ha lamentat que els partits del Govern municipal PSOE, Compromís-MOVE i Llíria Puede, durant el debat, “han caigut en les desqualificacions davant de la falta d'arguments".

A més, la portaveu popular ha reivindicat la celebració d'una consulta ciutadana, tal com sol·liciten més de 3.800 veïns i veïnes, perquè després d'un mes l'alcalde socialista Manolo Civera encara no ha atés a esta petició.

Sense informes tècnics

Mazzolari ha detallat les raons per les quals els populars rebutgen la seua ubicació a Llíria. “La primera d'elles, perquè és una competència de la Generalitat, no municipal, i la vicepresidenta Mónica Oltra ha pres una decisió precipitada que no està protegida per cap informe tècnic que atenga a l'interés superior del menor”.

De la mateixa manera, hi ha assenyalat que “Oltra no ha mostrat cap informe que li recomane tancar el centre de Monteolivete, és més, els treballadors del mateix han cursat una queixa al Síndic de Greuges en què defenen que no es deuria d'haver tancat Monteolivete perquè compta amb una zona en perfectes condicions i denuncien que els trasllats de menors es realitzen sense certesa sobre el seu futur pròxim i sense una adequada planificació”.

Mal estat estructural de l'edifici

La segona de les raons, segons la portaveu popular, és que “s'ha treballat d'esquena als ciutadans, s'ha traït la seua confiança, oferint un edifici municipal per a ubicar este recurs social sense consultar al municipi i s'ha fet, presumptament, de manera temerària sense conéixer l'estat estructural de l'edifici”.

“Després que l'Ajuntament de Llíria gastara 17.000 euros a fer proves i reconeixements tècnics se sap, entre altres coses, que el formigó de recobriment del forjat està totalment carbonatat, l'origen de la matèria cementen-te és aluminós, els forjats no complixen davall les solicitaciones requerides per a l'ús que va a destinar-se en l'edifici, en la fonamentació s'obtenen tensions tramitades al terreny molt majors a l'admissible per al sòl que s'ha trobat, per la qual cosa no es complixen les comprovacions amb la normativa actual”, ha advertit.

Zona aïllada i insegura

Mazzolari ha explicat que la tercera de les raons és la ubicació, pròpia d'un centre penitenciari, “afores, apartat del nucli urbà, facilitant l'aïllament, tot al contrari del que es pretén amb l'internament d'un menor desfavorit en un centre que és la sociabilització”.

A més, ha explicat que “l'edifici es troba en un entorn deshabitat, on el mal estat de la resta de construccions són un perill per a la seguretat dels menors i la resta d'usuaris, la connexió viària està pensada per a vehicle de motor o per a vianants que d'una manera responsable disfruten del passeig cap al parc de Sant Vicent, però no és un camí per a transitar menors on els perills són molts, ja que té un encreuament de les autovies CV-35 i CV-25, sobreeixidors, sifons, arquetes de grans dimensions, falta d'urbanització, il·luminació insuficient i transport públic deficitari, entre altres”.

Carència de servicis

Així, ha explicat que “este tipus de centres presenta un alt índex de rotació però també necessitats molt diverses de caràcter supramunicipal i el nostre municipi no està preparat. Llíria no té Policia Nacional, que és el que té les competències en matèria d'estrangeria, no té Fiscalia, tampoc té jutjat penal. No té un servici d'ambulatori amb totes les especialitats, ni tan sols l'Hospital. El destacament de la Guàrdia Civil es queda just per al terme tan extens que té assignat i el mateix passa amb la plantilla de la Policia Local que ja no dóna l'abast, fonamentalment en períodes vacacionals”.

Per tant, Mazzolari ha defés que “emplaçar el centre de recepció de menors provincial a Llíria és una error garrafal que no prioritza cap necessitat, ni la dels menors que necessiten una atenció integral de qualitat ni tampoc les necessitats de la nostra ciutadania en matèria social” i ha defés que “els veïns i veines de Llíria mereixen un altre tracte, un mínim de respecte democràtic perquè tenen tot el dret a pronunciar-se sobre esta qüestió amb total llibertat sense que ningú els insulte i menys encara l'alcalde Manolo Civera”.

Guardar

Imprimeix Correu-e

 

©PP Llíria

Calle Mayor, 12

LlírIa 46160

Telef: +34 962792269

info@pplliria.es

RSS Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, 	de las Directrices de Accesibilidad para el 	Contenido Web 1.0 del W3C-WAI