La portaveu popular Reme Mazzolari assegura que el tancament de l'hostaleria i la restauració “no ha servit per a abaixar el nombre de contagis a Llíria però, al contrari, ha sigut letal per a l'economia local”. Assegura que “un altre dels sectors que s'ha vist perjudicat per les mesures adoptades per la Generalitat ha sigut el de gimnasos i centres esportius, que s'ha vist obligat a tancar les seues portes”
(20-01-2021). La portaveu del Grup Municipal del Partit Popular en l'Ajuntament de Llíria, Reme Mazzolari, ha anunciat que demanarà en el pròxim ple que el Consistori edetà exigisca a la Generalitat una compensació econòmica al sector de l'hostal i la restauració obligat a tancar durant el confinament perimetral de la ciutat.
Mazzolari s'ha pronunciat d'esta manera amb relació a les mesures restrictives anunciades pel president de la Generalitat Ximo Puig, el passat 5 de gener, entre les que, a més de decretar el tancament perimetral de Llíria, tancava bars, restaurants i locals d'hostaleria, a excepció d'aquells que servien menjars per a portar.
Mesura ineficaç
Així mateix, la dirigent popular ha advertit que “esta mesura no ha servit per a abaixar el nombre de contagis a Llíria però, al contrari, ha sigut letal per a l'economia local” i ha afegit que “el sector hostaler de Llíria no pot suportar un tancament de 15 dies i ara, després del nou anunci de Puig, tancar altres 15 dies més, sense cap tipus d'ajuda”.
La portaveu popular ha recordat que dels 29 municipis confinats des del passat 7 de gener, 25 d'ells han continuat augmentant els contagis, per tant, s’ha preguntat “què ha de dir ara el Govern del PSOE i Compromís-MOVE sobre esta mesura, que lluny d'aconseguir invertir la corba de contagis ha castigat injustament a les economies familiars dels nostres veïns que regenten bars i restaurants”.
Dades de contagis irreals
Mazzolari ha denunciat que “les dades de contagis publicats per la Conselleria de Sanitat no corresponen a la realitat, igual que en molts municipis de la zona, per això, les mesures que es van adoptar a Llíria suposen un greuge comparatiu respecte a altres localitats, que tenint major incidència no van suportar mesures tan restrictives que han ofegat a moltes famílies de Llíria”.
“Els bars, restaurants i locals d'hostaleria han fet una inversió important en els seus establiments per a adaptar-se a les mesures de seguretat per a garantir en tot moment la seguretat dels seus clients, han incrementat la neteja i limitat l'aforament, per això, després de la inversió realitzada no és acceptable que siguen els grans perjudicats”, hi ha assenyalat.
Ajudes a gimnasos i centres esportius
De la mateixa manera, Mazzolari ha assegurat que “un altre dels sectors que s'ha vist perjudicat per les mesures adoptades per la Generalitat ha sigut el de gimnasos i centres esportius, que a pesar de limitar l'aforament i d'establir mesures especials de seguretat i major neteja en les seues instal·lacions, s'ha vist obligat a tancar les seues portes”.
En esta mateixa línia, la dirigent popular ha destacat que “este sector ha d'incloure's en la sol·licitud d'ajudes perquè reba una compensació econòmica pel tancament durant el confinament perimetral decretat per la Generalitat fa 15 dies”.
Finalment, Mazzolari ha explicat que “estes mesures restrictives no estan tenint resultats positius, per la qual cosa ha instat tant el Govern de Ximo Puig i Mónica Oltra com al de Manolo Civera i Joanma Miguel que “treballen en altres mesures més efectives per a frenar els contagis i que no insistisquen a repetir les mateixes accions que lluny de posar solució en matèria sanitària estan ofegant al sector econòmic”.